Art`Impression Catering - Catering ze smakiem w Warszawie
Art`Impression Catering zadbało o oprawę cateringową Gali Polski Kompas 2021
Art`Impression Catering zadbało o oprawę cateringową Gali Polskich Kompasów 2021

12 października 2021 roku firma Art`Impression Catering miała zaszczyt kolejny raz odpowiadać za oprawę cateringową Gali Polski Kompas 2021

O Gali Polski Kompas

Jest to prestiżowe wydarzenie, podczas którego redakcja „Gazety Bankowej” wręcza statuetki "Polskich Kompasów" przedsiębiorstwom szczególnie przyczyniającym się do rozwoju gospodarczego Polski. Podczas imprezy wyróżniane są także osoby reprezentujące świat polityki i gospodarki szczególnie zaangażowane w rozwój polskiej gospodarki.

Wydarzeniu towarzyszyło wydanie siódmej edycji rocznika „Polski Kompas” – rocznika instytucji finansowych i spółek akcyjnych”, który podsumowuje i prognozuje stan gospodarki oraz dostarcza aktualnych informacji o instytucjach finansowych i ubezpieczeniowych, spółkach notowanych na GPW i zgłoszonych w UKNF.

Rocznik jest merytorycznym kompendium opracowanym przez ekspertów mających wpływ na kształtowanie polityki gospodarczej kraju oraz ekonomistów, analityków, dziennikarzy ekonomicznych i samych uczestników rynku.

Oprawa cateringowa eventu i menu bankietowe

Art`Impression Catering odpowiadało za obsługę cateringową gali wraz z obsługą kelnerską, w której skład wchodziło przygotowanie uroczystego powitania w postaci drinka powitalnego, kolacji w formie bufetu, a także przekąsek i selekcji dań zimnych oraz deserów, jak również przerw kawowych.

Goście uczestniczący w wydarzeniu docenili prezentację, jakość oraz smak przygotowanych potraw w bufecie. W menu znalazł się bogaty wybór sałatek oraz przekąsek dekoracyjnych jak vol-au-vent z musem tuńczykowym i krewetką, medalion z polędwiczek z kremem śliwkowo-koniakowym czy rulonik z grillowanej cukinii z kremem gorgonzola.

Wśród dań gorących tego wieczoru zaproponowano krem z dyni z płatkami migdała, tradycyjną zupę grzybową, zrazy wołowe z boczkiem i ogórkiem, schab grillowany z sosem pieprzowym i kurkami, dorsza w warzywnych papilotach oraz wegański gulasz z bakłażana i ciecierzycy. 

Smaku dań głównych dopełniał bogaty wybór dodatków takich jak ziemniaki opiekane w ziołach, lekkie kluseczki koktajlowe, karmelizowane miodem buraczki czy aromatyczne warzywa z masłem ziołowym.

Słodkim zwieńczeniem uroczystości były wybór lekkich deserów w stylu finger food, między innymi bezowe trifle z sosem z malin, panna cotta i mus cytrynowy, a także galanteria ciast: sernik, szarlotka, czekoladowe brownie oraz babeczki z kremem i owocami.

 

Dziękujemy, że odwiedzasz naszą stronę internetową poświęconą cateringowi.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl