
Cena
-
od
do

15,00 zł

29,00 zł

8,00 zł

18,00 zł

15,00 zł

8,00 zł

9,00 zł

8,00 zł
Zastanawiasz się, jakie mięso najlepiej wybrać na grilla? Karkówka, kiełbasa i żeberka urzekają soczystością za sprawą większej ilości tłuszczu w mięsie wieprzowym. Mięso kurczaka jest delikatne. Zachowanie na czas grillowania tłustej skórki pozwala utrzymać soczystość uda czy piersi kurczaka, jednocześnie uzyskując efekt chrupiącej skórki, którą tak lubimy w skrzydełkach. A kto z was lubi szlachetną wołowinę - antrykot, polędwicę czy rostbef?
Pamiętajcie, że steku a) nie powinno się nakłuwać widelcem na początku grillowania (straci soki), warto ponacinać mięso na brzegach (by się nie skurczyło), a najlepiej marynować je z użyciem oleju lub oliwy, przyprawy oraz ziół (ocet czy wino prowadzi do skruszenia mięsa). Im delikatniejsze mięso czy warzywa, tym chętniej sięgajcie po aluminiowe tacki lub folię (kurczak, ryba).
Grillując ryby wybierajcie świeże i z małą ilością ości lub w których łatwo pozbędziesz się kręgosłupa. Sprawdzą się łosoś, halibut, pstrąg i dorsz w towarzystwie soli i pieprzu, czosnku, koperku, plastra cytryny i odrobiny masła.
Grillowane mięsa i ryby zamówisz także na www.ai-cateringwarszawa.pl