Art' Impression Catering
  • +48 (22) 736 27 11
  •  
  • events@ai-cateringwarszawa.pl

Organizacja wesel

Ślub to najważniejszy moment w życiu człowieka. W tym dniu wszystko musi być idealne!

PROPONOWANE DANIA NA PRZYJĘCIE WESELNE W PLENERZE


Zupy podawane do dań głównych:

  • Rosół drobiowy, podany z domowymi kluseczkami
  • Delikatny krem z pieczarek, podany z ziołowymi grzankami
  • Krem z pieczonych pomidorów, podany z makaronem naleśnikowym
  • Krem z zielonego groszku, podany z grzankami
  • Aksamitny krem ze szparagów, podany z ziołowymi grzankami
  • Zupa kurkowo-ziemniaczana z bazylią
  • Francuska zupa cebulowa, podana z grzanką serową
  • Krem z zielonych brokuł, podany z groszkiem ptysiowym
  • Zupa borowikowa, podana z łazankami


Wybór dań głównych:

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów, z kopytkami koktajlowymi i
    bukietem warzyw z masełkiem
  • Kaczka pieczona po staropolsku z suszonymi śliwkami w aromatycznych ziołach,
    podana z talarkami opiekanych ziemniaków i buraczkami
  • Eskalopki z indyka pod pierzynką z szałwii, szpinaku i mozzarelli, podane
    z zielonymi kopytkami i brokułami z prażonymi migdałami
  • Fileciki z kurczaka w sosie limonkowo - estragonowym, podane z ryżem jaśminowym i zielonym groszkiem
  • Schab pieczony z morelami, podany z sosem maderowym, kluseczkami koktajlowymi, marchewką koktajlową i zielonym groszkiem z masełkiem czosnkowym
  • Medaliony wieprzowe ze smażonymi bakłażanami, podane z ziemniakami pieczonymi z rozmarynem i bukietem warzyw z masełkiem czosnkowym
  • Roladki z indyka faszerowane serem ricotta i brokułami, podane z krokietami
    ziemniaczanymi i marchewką koktajlową z sezamem
  • Pieczona szynka w ziołach podana z sosem holenderskim, kulkami z ziemniaków,
    marchewki i cukinii z prażonymi pestkami dyni
  • Pieczony łosoś z bazylią w sosie szpinakowym, podany z ziemniakami puree oraz
    bukietem warzyw z masłem czosnkowym
  • Menu dla dzieci: Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce, ziemniaki opiekane,
    groszek zielony z marchewką koktajlową


Desery podawane do dań głównych:

  • Krem brulee
  • Tiramisu z limonką i leśnymi owocami
  • Mus z białej czekolady z pistacjami
  • Parfait czekoladowe
  • Mus mandarynkowy


Dania gorące:

Pierwsza przystawka gorąca

  • Grillowane fileciki z kurczaka na placuszkach z cukinii, podane na ragout grzybowym z pajkami z buraków
  • Filet z kurczaka po nicejsku z pomidorami pelati, podany z penne i duszonym szpinakiem w śmietanie
  • Polędwiczki wieprzowe po bostońsku zapiekane z serem gorgonzola, podane z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem oraz brokułami
  • Kurczak faszerowany po polsku, podany z talarkami ziemniaczanymi i buraczkami z miodem
  • Grillowany stek z karkówki z musem czosnkowym, podany z pieczonymi ziemniakami i warzywami z rusztu
  • Pieczony dorsz owinięty w szynce parmeńskiej, podany z ziemniakami z wody i puree z zielonego groszku


Druga przystawka gorąca

  • Kurczak w sosie curry z ananasem, podany z ryżem
  • Bogracz węgierski, podany z ciepłą bułeczką
  • Ragout warzywno-drobiowe, podane z ryżem
  • Giuwecz bałkański, podany z ciepłą bułeczką
  • Wołowina w sosie maderowym, podana z ciepłą bułeczką
  • Meat balls w sosie kurkowym, podane z ciepłą bułeczką


Trzecia przystawka gorąca

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem francuskim
  • Żur staropolski z białą kiełbasą
  • Flaczki wołowe po warszawsku, podane z ciepłą bułeczką
  • Bulion z litewskimi kołdunami


Przekąski zimne:

  • Pasztet z dziczyzny z kurkami w maladze
  • Płatki szynki Prosciutto z melonem miodowym
  • Rożki z pieczonego schabu z nadzieniem roquefort
  • Pieczony po angielsku rostbef z sosem cumberland
  • Półmisek mięs pieczonych i pasztetów z marynatami
  • Galantyna z kurczaka z orzechami pistacjowymi
  • Plastry pieczonego indyka z owocami w maladze
  • Roladki z szynki pieczonej z zielonymi szparagami
  • Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i kaparami
  • Medalion z polędwicy z grillowaną gruszką
  • Pasztet z dzika z kremem porzeczkowo-chrzanowym
  • Glazurowany schab pieczony w ziołach z kremem jajeczno-chrzanowym
  • Roladki naleśnikowe z suszonymi pomidorami i rukolą, z szynką i serem risotta
  • Rulon z szynki parmeńskiej z mozzarellą i sosem Pesto
  • Polędwiczki wieprzowe z marynowanym imbirem
  • Galantyna z kaczki z żurawiną
  • Vitello tonato – pieczona cielęcina z musem tuńczykowym
  • Glazurowane rożki z szynki z ogórkiem, papryką i kukurydzą
  • Roladki z grillowanego bakłażana z kozim serem
  • Wybór jajek faszerowanych pastami: szynkową, pieczarkową, łososiową


Przekąski zimne rybne:

  • Łosoś w lekkiej galarecie z kaparami
  • Roladki z wędzonego łososia z roszponką i kremem limonkowym
  • Różyczki z marynowanego łososia z kolorowym pieprzem w sosie miodowo-musztardowym
  • Mus z wędzonego pstrąga z prażonymi pistacjami
  • Terrina z łososia z czarnym kawiorem
  • Dorsz w sosie greckim
  • Śledzie z jabłkami i cebulką w śmietanie
  • Śledzie po japońsku z jajem i zielonym groszkiem
  • Śledzie w zalewie korzennej
  • Tatar z wędzonego łososia
  • Pikantne kulki krewetkowe
  • Rolada z łososia ze szpinakiem z sosem tatarskim
  • Fileciki z pstrąga w winnej galaretce
  • Tarta z łososiem


Wybór sałatek:

  • Włoska sałatka makaronowa
  • Sałatka wiedeńska z szynką i świeżymi warzywami w sosie śmietanowym
  • Amerykańska sałatka z ananasem i pieczonym kurczakiem w sosie curry
  • Mix sałat z serem pleśniowym, orzechami włoskimi i pomidorkami cherry
    balsamicznym winegretem
  • Sałatka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
  • Sałatka grecka
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem z pomidorami i jajem
  • Sałatka meksykańska z kolorowa fasolą
  • Chińska z grillowanym kurczakiem, makaronem sojowym, warzywami i sosem słodko-kwaśnym
  • Sałatka brokułowa w sosie gorgonzola
  • Koktajl z krewetek z awokado na kruchej sałacie z różowym sosem
  • Sałatka parmeńska z kiełkami lucerny, szynką i parmezanem z sosem imbirowym
  • Mix sałat z salami, ementalerem, pomidorkami cherry i sosem jogurtowo-czosnkowym
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa z sosem majonezowym
  • Sałatka z paluszków krabowych z kalafiorem romanesco
  • Sałatka z grillowanego bakłażana, cukinii i papryki
  • Sałatka ziemniaczana z bekonem i kaparami
  • Sałatka ziemniaczano-śledziowa z czerwoną fasolą i ogórkami
  • Sałatka śledziowa z jajkami i sosem majonezowym

    Wybór świeżego pieczywa z masłem


Sosy zimne:

  • Tatarski z grzybkami i ogórkiem kiszonym
  • Tzatziki
  • Sos chrzanowo-śmietanowy
  • Sos diabelski


Cena obejmuje dodatkowo:

  • Powitanie gości lampką wina musującego
  • Chlebek na powitanie Pary Młodej
  • Kawa i herbata podawana w bufecie bez ograniczeń
  • Napoje zimne podawane w bufecie bez ograniczeń
  • Patery ciast podawane w bufecie
  • Patery owoców sezonowych podawane w bufecie


Proponowane usługi dodatkowe:

  • Przygotowanie stołu wiejskiego
  • Grill
  • Turecki gyros drobiowy lub wieprzowy z dodatkami
  • Alkohol – wino białe i czerwone oraz wódka
  • Tort weselny – do wyboru różne smaki
  • Dekoracja sali świeżymi kwiatami
  • Bar z obsługą barmańską

Art'Impression Catering Sp. z o.o.

02-871 Warszawa
ul. Karczunkowska 170
woj. mazowieckie

Tel: +48 (22) 736 27 11
Mail: events@aicateringwarszawa.pl

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od
poniedziałku do piątku w godz.: 8:00 - 17:00
Copyright © 2019 AI CATERING. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kreacja: Agencja DM