Art' Impression Catering
  • +48 (22) 736 27 11
  •  
  • events@ai-cateringwarszawa.pl

Catering na studniówkę

Wielu z nas przyjęcie poprzedzające egzamin maturalny wspomina jako swój pierwszy poważny bal. W końcu nieczęsto nadarza się okazja, aby założyć piękną sukienkę lub elegancki garnitur i w towarzystwie koleżanek i kolegów z klasy bawić się do białego rana, zanim na poważnie trzeba będzie przysiąść do nauki. Poczęstunek, który znajdzie się na studniówkowym stole musi oddawać nastrój tego wyjątkowego wieczoru, powinien być równie wytworny, co odtańczony na jego otwarcie polonez.

Wszystkim placówkom edukacyjnym z Warszawy oferujemy elegancki i wykwintny catering na studniówkę. Z bogatej oferty przystawek, dań głównych oraz deserów z pewnością uda się skomponować menu, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Oferowany przez naszą firmę catering na studniówkę nie tylko urzekać będzie smakiem, ale również efektownym wyglądem – uroczysta oprawa zachęci gości przyjęcia do jedzenia i świętowania.

 

To już nie jest impreza szkolna, ale bal dla dorosłych ludzi, którymi staliście się w ostatnim roku. Niechaj studniówka będzie udana, a matura zdana na szóstkę!

Propozycja menu na studniówkę:

Przystawki zimne:

(część przystawek wkomponowana w stoły biesiadne, a część serwowana z bufetów)

1. Roladki z łososia wędzonego z musem koperkowo-śmietankowym, podane
na tostach pszennych z sosem miodowo-cytrynowym

2. Pizzetta frittata ( mini pizza) z:

  • Serem i grilowanymi warzywami
  • Serem i pieczoną papryką
  • Serem i salami

3. Bruschetta (grillowana bagietka) z:

  • Łososiem i kaparami
  • Pastrami i ziołami


4. Koreczki Capreze z pomidorów, mozzarelli i bazylii

5. Kanapki dekoracyjne dekorowane świeżymi warzywami i sosami z:

  • Salami
  • Szynką
  • Pieczonymi mięsami
  • Pasztetem i gruszką
  • Serami


6. Wybór roladek naleśnikowych z:

  • Szynką i warzywami
  • Serem i warzywami
  • Szpinakiem
  • Pieczarkami
  • Tuńczykiem


7. Pieczony schab z owocami

8. Pieczony indyk z owocami

9. Deska mięs pieczonych i wędlin podana z sosami: tatarskim, tzaktzak, islandzkim

10. Jajko na sałatce garnirowane szynką

11. Ptysie z:

  • Pastą jajeczną
  • Pastą tuńczykową
  • Pastą szynkową


Danie główne serwowane przez kelnerów:

  • Grilowany filet z indyka w ostrej marynacie z warzywami, podany z kolorowym ryżem i sałatą lodową z sosem winegret


Dania serwowane z bufetów:

  • Beef Strogonow, podany z kopytkami cocktailowymi
  • Egzotyczne curry z ananasem
  • Frykasy z kurczaka w cieście kokosowym
  • Quesadillas -Meksykańskie omlety z tortilli z białym serem i salsą pomidorową (wegetariańskie) lub pierożki kruche


Dodatki gorące do dań w bufecie:

  • Aromatyczny ryż
  • Ziemniaki zapiekane z szałwią
  • Zapiekanka makaronowa
  • Brokuły,
  • Marchewka cocktailowa
  • Kukurydza


Bufet sałatkowy:

  • Sałatka z żółtego sera z czerwoną fasolką
  • Sałatka teksańska ze smażonym bekonem
  • Sałatka tunezyjska z tuńczyka, pomidorów i oliwek
  • Sałatka grecka
  • Sałatka hawajska z ananasem


Napoje:

  • Kawa i herbata
  • Soki owocowe
  • Napoje gazowane coca-coli
  • Woda mineralna


Desery:

  • Fontanna czekoladowa z dodatkami
  • Owoce świeże
  • Tiramisu
  • Panna Cotta pomarańczowa
  • Kruche tartaletki z owocami i budyniem
  • Wybór ciast i ciasteczek

Art'Impression Catering Sp. z o.o.

02-871 Warszawa
ul. Karczunkowska 170
woj. mazowieckie

Tel: +48 (22) 736 27 11
Mail: events@aicateringwarszawa.pl

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od
poniedziałku do piątku w godz.: 8:00 - 17:00
Copyright © 2019 AI CATERING. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kreacja: Agencja DM