Art' Impression Catering Sp. z o.o.
  • +48 (22) 736 27 11
  •  
  • events@ai-cateringwarszawa.pl

Catering wigilijny

Zapach świeżych pierniczków, kolędy, smak przypraw korzennych... Aby najbliższe Święta były ciepłe i rodzinne!

Zapach świeżego igliwia, aromat korzennych pierniczków, wyjątkowy smak potraw doprawiony szczyptą magii… Świąteczne dania mają swój niepowtarzalny skład, zapach i aromat. Dodają wieczerzy wigilijnej tego niezwykłego blasku i ciepła.

 

Nasza warszawska firma organizuje catering wigilijny na terenie stolicy i w najbliższej okolicy. Przygotowujemy menu idealnie komponujące się z klimatem Świąt Bożego Narodzenia. Wyborne dania bazują na tradycyjnych recepturach, pozyskiwanych przez naszych Szefów Kuchni z domowych tajemnic kuchni, jak i z bogatego doświadczenia w pracy zawodowej w branży kulinarnej. Wyborne dania rybne, szlachetne zupy, dostojne sałaty, smakowite desery… proponujemy kompleksowe menu na stoły naszych Klientów. Przyjmujemy zlecenia na Wigilie firmowe, ale też oferujemy catering dla osób prywatnych, wyprawiających dużą rodzinną wieczerzę.

 

Przygotowujemy menu mięsne oraz wegetariańskie. Nasz catering wigilijny obejmuje przystawki zimne, sałatki, zupy, dania główne, desery. Komponujemy całość z dbałością o zachowanie różnorodności potraw. Proponujemy tradycyjne potrawy, jak też współczesne wariacje na temat klasyki kulinariów świątecznych. Wszystkie dania powstają przy wykorzystaniu najlepszej jakości składników, czemu zawdzięczają swój wyjątkowy smak i aromat, tak ważne w tym wyjątkowym dniu. Menu zachwyca elegancją i prostotą.

 

PROPOZYCJA ŚWIĄTECZNA 2016

 

Propozycja Świąteczna I

Półmisek śledzi 3 smaki: 100g/osobę

- pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- z cebulką, skropiony lnianym olejem

- po kaszubsku w pomidorach i nutą suszonych owoców

 

Fantazja ryb faszerowanych:

- Sandacz faszerowany szpinakiem;- 30g

- Karp po żydowsku z migdałami, rodzynkami i miodem-30g

- Ryba po grecku ze słupkami świeżego pora, czerwonym pieprzem i czarnuszką-60g

 

Bufet sałatkowy: 100g/os

- Staropolska sałatka jarzynowa

-Sałatka ziemniaczano-śledziowa z pieczonymi burakami, jajkiem i pieczarkami

- sałatka z tuńczykiem i kukurydzą;

- bułeczki bankietowe;60g/2szt

 

Ciasta wigilijne: 100g

- piernik z bakaliami;

- sernik;

- makowiec;

- świąteczne kruche ciasteczka;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 30 zł/osobę

Koszt dostawy: 50zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja Świąteczna II

 

Półmisek śledzi 3 smaki: 100g/osobę

- pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- z cebulką, skropiony lnianym olejem

- po kaszubsku w pomidorach i nutą suszonych owoców

 

Fantazja ryb faszerowanych:

- Sandacz faszerowany szpinakiem;- 30g

- Karp po żydowsku z migdałami, rodzynkami i miodem- 30g

- Ryba po grecku ze słupkami świeżego pora, czerwonym pieprzem i czarnuszką- 60g

 

Kanapki wigilijne: 3 szt/osobę

- z pastą tuńczykową i oliwkami;

- z serem rokpol i pistacjami;

- z wędzonym pstrągiem, sosem kaparowym i cytryną;

 

Bufet sałatkowy: 100g

- Staropolska sałatka jarzynowa

-Sałatka ziemniaczano-śledziowa z pieczonymi burakami, jajkiem i pieczarkami

- sałatka z tuńczykiem i kukurydzą;

- bułeczki bankietowe; 60g/2szt/os

 

Ciasta wigilijne:100g

- piernik z bakaliami;

- makowiec;

- sernik;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 42 zł/osobę

Koszt dostawy: 50zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Półmisek śledzi 3 smaki: 100g/osobę

 

Propozycja Świąteczna II

- pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- z cebulką, skropiony lnianym olejem

- po kaszubsku w pomidorach i nutą suszonych owoców

 

Fantazja ryb faszerowanych:

- Sandacz faszerowany szpinakiem;- 30g

- Karp po żydowsku z migdałami, rodzynkami i miodem- 30g

- Ryba po grecku ze słupkami świeżego pora, czerwonym pieprzem i czarnuszką- 60g

 

Kanapki wigilijne: 3 szt/osobę

- z pastą tuńczykową i oliwkami;

- z serem rokpol i pistacjami;

- z wędzonym pstrągiem, sosem kaparowym i cytryną;

 

Bufet sałatkowy: 100g

- Staropolska sałatka jarzynowa

-Sałatka ziemniaczano-śledziowa z pieczonymi burakami, jajkiem i pieczarkami

- sałatka z tuńczykiem i kukurydzą;

- bułeczki bankietowe; 60g/2szt/os

 

Ciasta wigilijne:100g

- piernik z bakaliami;

- makowiec;

- sernik;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 42 zł/osobę

Koszt dostawy: 50zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja Świąteczna III

 

Półmisek śledzi 3 smaki: 100g/os

- pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- z cebulką, skropiony lnianym olejem

- po kaszubsku w pomidorach i nutą suszonych owoców

 

Kanapki wigilijne: 3szt/osobę

- z tatarem z wędzonego łososia, cytryną i koperkiem

- z serem camembert i winogronami;

- z matjasem i konfiturą z czerwonej cebuli i jabłka

 

Bufet sałatkowy: 100g/os

- Staropolska sałatka jarzynowa

-Sałatka ziemniaczano-śledziowa z pieczonymi burakami, jajkiem i pieczarkami

- sałatka z tuńczykiem i kukurydzą;

- bułeczki bankietowe; -60g/2szt/os

 

Dania ciepłe:

Wigilijny barszcz czerwony– 200ml/os

- pierogi z kapustą i grzybami lub ruskie obsmażane na maśle;3szt/os

- Sum smażony podany z cytryną – 100g/os

- Łazanki z kapustą- 100g/os

 

Ciasta wigilijne: 100g/os

- piernik z bakaliami;

- sernik;

- makowiec;

- świąteczne kruche ciasteczka;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 60 zł/osobę

Koszt dostawy: 50zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja Świąteczna IV

Półmisek śledzi 3 smaki:  -100g/os

- pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- z cebulką, skropiony lnianym olejem

- po kaszubsku w pomidorach i nutą suszonych owoców

 

Kanapki wigilijne: 3szt/os

- z tatarem z wędzonego łososia

- z serem rokpol i pistacjami;

- z matjasem i konfiturą z czerwonej cebuli i jabłka

 

 Bufet sałatkowy: 100g/os

- Wykwintna sałatka z serami pleśniowymi, winogronami i gruszką na sałacie lodowej;

- Sałatka Waldorf z selera naciowego, jabłek, winogron, orzechów włoskich i gruszek

- Kompozycja sałat z pomidorkiem cherry, kaparami i grillowanym oscypkiem

- bułeczki bankietowe;

 

Dania ciepłe:

Tradycyjna zupa grzybowa podana z łazankami -250ml/os

- Pierogi z kapustą i grzybami lub ruskie obsmażane na maśle; -3 szt/os

- Karp smażony podany z cytryną – 100g/os

- Kapusta wigilijna  z grzybami i suszonymi śliwkami- 100g/os

Ciasta wigilijne: 100g/os

- piernik z bakaliami;

- sernik;

- makowiec;

- świąteczne kruche ciasteczka;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 68 zł/osobę

Koszt dostawy: 50zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja Świąteczna V

 

Półmisek śledzi 3 smaki:  100g/os

- Holenderski Matjas podany z puree z zielonego groszku i czerwonym kawiorem

- Z cukrową cebulką i lnianym olejem

- Wybór koreczków z marynowanego śledzia i kiszonych warzyw

 

Fantazja ryb faszerowanych: 100g/os

- Sandacz faszerowany szpinakiem;

- Karp po żydowsku z migdałami, rodzynkami i miodem

- Smażony szczupak marynowany w zalewie octowej podany z chrupiącym Julienne z warzyw

 

Półmisek przekąsek mięsnych: 100g/os

- Rolada z indyka z pistacjami z musem orzechowym i czereśnią koktajlową

- Pasztet z dzika z gruszką i żurawiną

- Świąteczny schab faszerowany musem chrzanowym i mascarpone

- Medalion z polędwiczki wieprzowej z musem śliwkowo-koniakowym

 

Bufet sałatkowy: 100g/os

- Wykwintna sałatka z serami pleśniowymi, winogronami i gruszką na sałacie lodowej;

- Sałatka Waldorf z selera naciowego, jabłek, winogron, orzechów włoskich i gruszek

- Kompozycja sałat z pomidorkiem cherry, kaparami i grillowanym oscypkiem

- bułeczki bankietowe;

 

Dania ciepłe:

Barszcz czerwony lub tradycyjna zupa grzybowa z łazankami – 250ml/os

- Pierogi z kapustą i grzybami lub ruskie obsmażane na maśle;- 3szt/os

- Karp smażony z cytryną; -100g/os

- Kapusta wigilijna z grzybami i suszonymi śliwkami- 100g/os

- Rolada z kaczki z bakaliami w sosie żurawinowym podana z karmelizowanymi jabłkami – 200g

-  Ziemniaki pieczone po polsku -150g/os

 

Ciasta wigilijne: 100g/os

pascha z bakaliami

- piernik;

- makowiec;

- sernik;

- Wigilijny kompot z suszu- 200ml/os

Koszt menu: 85 zł/osobę

Zastawa ceramiczna, szklana, obsługa kelnerska oraz rozstawienie i sprzątnięcie w cenie menu przy zamówieniu za minimum 1 000 PLN netto

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja tradycyjna biurowa nr I

 

Smaki tradycji 100g/osobę:

- Śledź pod pierzynką z cebuli, śmietany i polskiej antonówki

- Śledź z cebulką, skropiony lnianym olejem

- Śledź po kaszubsku w pomidorach z nutą suszonych pomidorów

- Ryba w pomidorach ze słupkami świeżego pora, czerwonym pieprzem i czarnuszką

 

Bufet sałatkowy 100g/osobę:

- Staropolska sałatka jarzynowa

- Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

- Sałatka Waldorff z selera naciowego, jabłek, winogron, orzechów włoskich i gruszek

- bułeczki bankietowe

 

Dania ciepłe do wyboru:

Wigilijny barszcz czerwony – 200ml/osobę

-Pierogi z kapustą i grzybami lub pierogi ruskie obsmażane na maśle- 3szt/osobę

-Polędwica z mintaja smażona podana z cytryną- 80g/osobę

 

Desery wigilijne 100g/osobę

- Kluski z makiem i bakaliami

- Sernik krakowski

- Piernik z bakaliami

- Rolada makowa

-Wigilijny kompot z suszu

Koszt menu: 30 zł

Koszt dostawy: 100zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

 

Propozycja tradycyjna biurowa nr II

 

Kanapki wigilijne 3 szt/osobę:

- z pastą tuńczykową i oliwkami

- z tatarem z wędzonego łososia, cytryną i koperkiem

- z matjasem z konfiturą czerwonej cebuli i jabłka

- z serem rokpol i pistacjami

- z serem camembert i winogronami

 

Bufet sałatkowy 100g/osobę:

- Staropolska sałatka jarzynowa

- Sałatka z tuńczykiem i kukurydzą

- Sałatka Waldorff z selera naciowego, jabłek, winogron, orzechów włoskich i gruszek

- bułeczki bankietowe

 

Dania ciepłe do wyboru:

Wigilijny barszcz czerwony- 200ml/osobę

-Pierogi z kapustą i grzybami lub pierogi ruskie obsmażane na maśle- 3szt/osobę

-Polędwica z mintaja smażona podana z cytryną- 80g/osobę

 

Desery wigilijne 100g/osobę

- Kluski z makiem i bakaliami

- Sernik krakowski

- Piernik z bakaliami

- Rolada makowa

-Wigilijny kompot z suszu

Koszt menu: 40 zł

Koszt dostawy: 100zł

Zastawa ceramiczna, szklana oraz rozstawienie i sprzątnięcie przy zamówieniu minimum za 1 000 PLN netto: 200zł

Podane ceny są cenami netto

Art'Impression Catering Sp. z o.o.

02-871 Warszawa
ul. Karczunkowska 170
Tel: +48 (22) 736 27 11
Mail: events@aicateringwarszawa.pl

Zamówienia telefoniczne przyjmujemy od
poniedziałku do piątku w godz.: 8:00 - 17:00
Copyright © 2019 AI CATERING. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Kreacja: Agencja DM