Ekologiczny Lunch dla szkół

Nasza firma posiada certyfikat ekologiczny!

Lunch ekologiczny:

  • Przedszkola
  • Szkoły

Nasz Bio catering przygotowujemy dla Państwa z:

  • 80% produktów ekologicznych, certyfikowanych
  • 10% polskich, włoskich, francuskich, greckich i holenderskich produktów regionalnych
  • 10% produktów naturalnych opartych na tradycyjnych recepturach,np. pieczywo i niektóre sery
  • świeżych i wędzonych tradycyjnymi metodami ryb z połowu zrównoważonego

PRZEDSZKOLA i SZKOŁY

Jeśli życzą sobie Państwo by dziecko dostawało Lunch organiczny, prosimy o kontakt.

Obiady organiczne:

– tylko zupa – od 5,00 PLN                        
– tylko drugie danie – od 15,00  PLN (drugie danie+ sok owocowy/deser)        
– zestaw obiadowy – od 20,00 PLN (zupa + drugie danie + sok owocowy/deser)

Uwaga! Lunch organiczny jest dostępny jedynie w formie lunch boxu!

  • Składniki, których używamy do bio produkcji potraw organicznych posiadają certyfikaty ekologiczne: „Znak Rolnictwa Ekologicznego Unii Europejskiej”, „Ekoland”, „Demeter”, „Bio-Siegel”, „Soil Association”, „Skal”, „Eko-cert”, „USDA-organic”.
  • Certyfikaty są do wglądu.
  • Mamy bezpośrednie kontakty z rolnikami gospodarstw ekologicznych, wspieramy Polskie rolnictwo ekologiczne
  • Osobiście odwiedziliśmy eko hodowlę zwierząt, z której kupujemy mięso ekologiczne, by sprawdzić czy zwierzęta(zarówno drób i duże zwierzęta hodowlane), mają najlepsze warunki, czy przebywają na świeżym powietrzu i mają wystarczająco duże wybiegi
  • Kładziemy olbrzymi nacisk na to by menu opierało się na zdrowych składnikach: pełnoziarniste makarony, kasze, fasole, soczewice, ciecierzyca i dużo warzyw
  • Ze względu na sezonową dostępność produktów ekologicznych dostosowujemy nasze menu do możliwości Biorynku. W sezonie używamy wyłącznie świeżych warzyw i owoców,
  • Poza sezonem korzystamy ze świeżych warzyw okopowych, ekologicznych warzyw i owoców importowanych oraz ekologicznych warzyw i owoców suszonych. Staramy się najmniej korzystać z ekologicznych produktów mrożonych,
  • Używamy inuliny, syropu z agawy i ksylitolu, owoców suszonych oraz cukru trzcinowego.
  • Używamy soli himalajskiej z najczystszego pasma gór w pakistańskich Himalajach. Posiada ona 84 pierwiastki w przeciwieństwie do soli kuchennej czy morskiej, które są mocno wyjałowione
  • Lunche dowożone są w termosach przez co nie muszą być podgrzewane i zachowują więcej wartości odżywczych
  • Warzywa i dodatki skrobiowe robione są na parze, a zupy i sosy gotowane na ogniu
  • Firma oprócz produkcji i promocji ekologicznej żywności, przystępuje do akcji jak np. „godzina dla Ziemi” organizowanej przez WWF, pojawiamy się na Eko-bazarze i festynach takich jak zeszłoroczny „dzień Ziemi” na Polach Mokotowskich
  • Wszystkie odpady kuchenne i biurowe są segregowane
  • Oddajemy do utylizacji zużyte tonery, żarówki i baterie
  • Uddajemy do przetworzenia zużyte tłuszcze i oleje
  • Drukujemy na papierze z certyfikatem FSC
  • Używamy żarówek energooszczędnych i LED-owych
  • Posiadamy System Odzyskiwania Energii Termicznej budynku
  • Zastowaliśmy system filtrów oczyszczających wodę używaną do produkcji żywności
  • Używamy preparatów do czyszczenia, mycia i dezynfekcji dla gastronomii, które nie były testowane na zwierzętach

22 736-27-11 603 503 102
Art'Impression Catering Sp. z o.o.
02-871 Warszawa
ul. Karczunkowska 170
events@ai-cateringwarszawa.pl
Copyright © ai-cateringwarszawa.pl All rights reserved
Wszystkie prawa zastrzeżone.



Na naszych stronach internetowych stosujemy pliki cookies. Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności.AKCEPTUJĘ, NIE POKAZUJ WIĘCEJCZYM SĄ PLIKI COOKIES?